Aug 7, 2013, 11:00 PM  

На чисти помисли красиви 

  Poetry » Civilian
467 0 0

Пегас в мрачните обори
затворен нервно рие със крака.
Бленувал полети – простори,
но хлопнала затръшната врата.

Заточеник в души печални
и със криле пречупени на две,
заглъхва той с въздишки жални,
с разбито и застинало сърце.

В живот без ценности и съвест –
продадени за злато и сребро,
мечти и пориви за жалост
не вдъхновяват нашето перо...

Над нас сапфирени лазури
разгръщат пак ефирни красоти,
но зли и безпощадни бури
забулват ги със ледени мъгли.

И вдъхновението вяло
превръща се в душата ни в печал
и песнопението сладко
заглъхва във не радости и жал...

Пролети със люлякови нощи,
ухания на цъфнали липи –
миражи на светите мощи
са над безбрежни мъртви пущини.

На чисти помисли красиви,
поете, днеска ти си господар.
С пегасови развети гриви
препускай бурно с пориви и жар...

05.08.2013 Куклен

© Христо Оджаков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??