За сетен път провал,
в борбата вече не намирам сили.
Поредният ми нов провал,
душата не шепти, крещи ми.
Вчера пак съм я предала,
надделяха в мене страшни мисли.
Снощи пак съм се поддала,
пак доказах, че съм слаба.
Днес душата ми се сърди,
готова е от мен да се отрича.
Не мога да я съдя,
вечно провалилите се никой не обича.
Вчера бе провал,
а днес какво ще бъде?!
По чудо капчица надежда в мен е оцеляла:
в този ден, ако се справя,
днес, ако предотвратя провала
и следващите дни ще победя...
А утрото ме гледа с насмешка,
за него жалки са поредните ми опити.
Следи ме, чака днешната ми грешка,
търпеливо следва всяка моя крачка,
притаява дъх над всяко колебание,
в готовност днес отново да ме смачка.
© Румяна All rights reserved.