May 6, 2021, 5:12 PM

На другата 

  Poetry » Love
415 2 2

Между нас прозвуча едно име.

Две срички, слети във безсмислен звук.

Аз няма да забравя тази зима.

Уж бяхме двамата, но Тя бе тук.

 

Загледан си във моите очи,

но те за теб са празно огледало.

То отразява нейните черти –

Походката й, гъвкавото тяло.

 

Защо, защо не ги видя у мен?

Все още чакам. Може би съм луда.

Превърна се във камък този ден

И аз захвърлих го по Другата.

 

Щастлива е. За хубава - не знам.

Че завистта ме сграбчи, задуши ме.

Но ако някога останеш сам,

аз ще забравя това омразно име,

 

което като бездна ни дели.

И нека бъдат думите изтрити…

Но моля те, за миг я забрави!

Поне…когато гледаш ме в очите.

 

© Ledena Svetulka All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??