Sep 20, 2009, 9:37 PM

На двора, със котките 

  Poetry
542 1 7

На двора, със котките,
сЪлзите, кротките,
тихо дойдоха.
Последното, слънцето,
пресечено с вятъра,
донесе умора.

 

 

И там съм аз, седнала
в последното, времето,
което пилея.
А там съм обречена
в коварните, мислите,
мен, що владеят.

 

 

Косите обърках си
в името на живота.
Посоката може би
лъжа е жестока...

 

 

До мен се излегна
старият, котаракът
и логично замърка.
А аз пред поредна
драма - миг кратък,
чувствам се мъртва.

© Катя All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??