Jun 13, 2018, 8:40 AM

На хълма 

  Poetry » Phylosophy, Other
909 1 6

И ето – тръгнах.

С едно парче дърво и с два пирона,

с една раница остаряла,

в която сложих моето "АЗ"

С безброй планове, вини и грешки,

с безконечните въртележки

на животи насън и наяве.

С една борба за остатък

и крадени мигове от "по-нататък".

Със съдраните надежди 

и вяра, изсъхнала като чироз.

С престоялата радост

и една малка трошица милост.

И тръгнах!

По пътеката, която стигаше до хълма.

Там забих дървото.

А на клона

приковах старата раница

с два пирона.
 

© Слава Костадинова All rights reserved.

The work is a contestant:

Накъде вървиш, човеко? »

31 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??