Dec 30, 2022, 9:53 PM

"На Коледа се случват чудеса" 

  Poetry
270 1 2

"На Коледа се случват чудеса".

По навик пожелаваш си вълшебство.

На ясните и сини небеса

се молиш с плам от ранното си детство.

 

Пораснал си на ръст и на мечти

и мислиш, че това е да сме хора.

А чудото в краката ти скимти.

Не знае, че очакваш го от горе.

 

А чудото по прага ти дере.

С апатия към твоята молитва.

Изстрелваш бързо "Бог ще ми даде".

Ругаеш после. Някой го подритва.

 

И чудото престава да блести.

От глад и от обида - живи мощи.

Не вярва в постно "Имам си мечти".

И Господ чува само "Искам още".

© Богдана Калъчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??