Oct 19, 2006, 10:20 PM

НА КРАЧКА БЯХ 

  Poetry
1280 0 11
на крачка бях от пепелта
логично следствие
от огъня
горял в хралупата на мисълта ми

но ето чух почукване:
кълвач
и взех червената му шапка
покрих очите си
(не помня – плаках ли?)

и смях се после, а в гората
кънтяха стъпките на охлюви
и капките блестяха езерно

ръка навън протегнах – пълна шепа
със корояди тлъсти, храненици мои
да му благодаря

кълвачо, мой, къде си
забравих да ти върна шапката

© Георги All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??