Feb 22, 2011, 6:56 PM

На лятото по стъпките 

  Poetry » Other
894 0 10

На лятото по стъпките безгрижно си вървях

и кротко се подплискваха вълнички с нежен смях,

по плажа тук-таме

чадърче или две,

но като цяло – не.

 

Главата ми замайваше последен топъл бриз

и дърпаше на чайките крилцата със пиниз,

китари тук-таме,

подпили гласове,

но като цяло – не.

 

Идилия следобедна цареше си навред,

като че ли излязла под перото на поет,

комарче тук-таме

предеше насаме,

но като цяло – не.

 

И тé ти теб видение в крайбрежния покой -

един наперен гларус, хоп, пресече пътя мой -

със дрехи тук-таме,

по шорти на райе,

но като цяло – не.

 

По погледа томителен немедленно разбрах,

че доста плахи чайки той е покорил без страх -

със мускул тук-таме

и тен - почти кюмбе,

но като цяло – не.

 

Уверен в свойта власт над по-възпявания пол,

той царствено изпъчи се, крак в пясъка забол -

космаци тук-таме,

наченки на шкембе,

но като цяло – не.

 

Не мязаше на Джони Деп, но бе с потенциал,

поне за още месец би окото задържал -

с тез мисли топлина

по мене пропълзя

и като цяло – да.

 

Но à да стане свалката в следобедния час,

продума нежно гларусът, изпаднал във захлас:

„Въъъ, к’ва ши стани тя

с теб в пясъка така…”

и като цяло – да.

 

Таз горестна въздишка ме набързо освестù

и всички грешни мисли от главата ми изби -

жената е жена,

с уши обича тя

и като цяло – да.

 

Понечих деликатно да подмина в своя път,

но се запъна тоз възвишен бард на женска плът,

усетих се в беда,

на плаж почти сама

и като цяло – да.

 

В акъля слаб, но иначе, все пак, си беше мъж

и нямах шанс да го пропъдя с треперливо „Къш!”;

спасителна пета

в мощ мъжка излетя

и като цяло – да.

 

На лятото по стъпките препъвам се и днес,

не срещам вече гларуси, защото са в превес

годинки на гърба,

плюс няколко деца,

та като цяло – да.

 

18.02.2011

© Росица All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??