Nov 6, 2009, 11:56 AM

На майка ми 

  Poetry » Other
581 1 11

Ръцете ти повивали надежди.
Гръдта ти кърмила животи.
Косите ти са, майко, вече бели,

нозете - дири топли по снега.

Цветя отгледа - дъщери засмени,
на брой с цвета на слънчева дъга,
децата ти са днес големи,
и всяка е по своему добра.
Объркваш имената ни с усмивка,
но знаем, всяка с твоята ръка
е приютена в топлата милувка
на светлата ти майчина душа.
Аз зная, Бог ти дава сили
да ни крепиш със мъдрост и любов!
Не зная само как ще оцелееш,
щом някоя от нас напусне тоз живот.
Градината ще оредее, посивее,
ще бъдат дни на тягост и мъгли.
Дано тогава Господ да открие
пак слънцето за твоите очи.

© Евгения Тодорова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??