May 10, 2017, 9:24 PM

На майка ми с любов 

  Poetry
2318 2 3

На майка ми с любов,

онази, която здравето си дава.

Бъди, мамо, изпълнена с благослов,

ето виж, нещо добро се задава.

 

На майка ми с любов,

винаги тръпнеща да ни види,

спокойно, мамо, чухме и твоя зов,

звънецът на вратата отново звъни.

 

И ето ни, мамо, на прага,

очаквайки твоите прегръдки,

толкова си ни, мамо, скъпа и блага,

без тебе душите ни се мъчат.

 

Винаги тръпнейки да ни чуеш,

нас, двете с кака

и да възкликнеш тогаз, мамо "а до вчера момичета бяха".

 

А ние, мамо, вкъщи да те чакаме,

с топла, вкусна вечеря,

да си припомним доброто старо време,

седнали навън, насред горската поляна.

 

Днес сме вече големи,

още малко и пътя ще си хванем,

сами, с пожелания благословени,

да чакаме теб, сега ще останем.

© Диана All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??