Той е шампион на всички времена,
по воля, по характер, по човечност.
Ово се вика слободна душа,
която ще живее цяла вечност.
Застана сам - гигант срещу джуджета,
единствен лъв сред хиляди овце,
понесъл вяра за една планета,
милион надежди във едно сърце.
А вие, мижави душици, спете
спокойни, че ви пази СЗО!
От този вирус няма да умрете.
От глад, от страх, от друго - все едно.
И нека носим маски и противогази,
от вътре щом сме мъртви, няма как.
От нас самите кой ще ни опази?
Това е краят на един свободен свят.
© Зорница Петровска All rights reserved.