Apr 14, 2012, 11:30 AM

На Офелия 

  Poetry » Other
444 0 2

Тя ще се изгуби като птица,

потърсила на грешно място дом.

Погребана макар като девица,

не ще намери никога подслон.

 

Безмълвно ще ù изгорят крилете

и Бог ще вземе туй, що ù е дал.

До гроба я отведоха мъжете - 

баща и брат, и буен бъдещ крал.

 

За любовта погребаната жрица

посрещам в моя уж модерен век.

Тя таз любов ни взима все под прицел,

а казват, тя те правела човек.

 

Отказвам се, превръщам се в Офелия.

(Без целия трагичен елемент - 

тя бе свободна, щом вълните взели я,

а аз ще бъда като от цимент).

 

От любовта, уплашена, ще бягам, 

затворена за нея с катинар,

докато тя не ме настигне, безпощадна - 

щом нямам избор, сама ще се предам.

© Мария All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??