Nov 20, 2022, 5:47 PM

На парчета 

  Poetry
229 3 13

Искам да се пръсна на парчета,
всяко настрани да отлети. 
Едно да яхне някоя комета,
а друго - впряга смелите мечти. 

 

Иска ми се в прах да се превърна.
Да ме духне - нека ураган.
Дето тръгна - всичко да обърна.
Да съм просто весел хулиган. 

 

Искам от скала да се катурна.
Да се слея с буйната река. 
Бясно аз по склона да се втурна
и да няма повече война.

 

А душата, нека ми остане,
вечно над децата си да бдя.
Всичко, зная е от ден до пладне,
но майчината обич - в' вечността! 
 

© Виолета All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??