Sep 16, 2022, 10:25 AM

На Петя, на моята Петя 

  Poetry
484 2 3

Не, слънцето ти няма да залязва,
лъчите му са нужни да живея.
Събрах душата ти във мойта пазва,
тъй близка те усещам – в мене тлееш.

И рееш си подобно гълъб снежен,
и с блясък белотата си разстилаш.
Словата ти поеха път безбрежен –
в тях има и хармония, и сила.

Сънувам те, о, слънчево момиче,
ти, бунт и доброта във стих изрече.
И сякаш в зима зла, като кокиче,
попарена бе и изчезна вече.

Но, знай, че песните ти ще се пеят
и твойта волност моя дух изгражда.
Съдбовната ти, дръзка одисея
ме учи ... свободата как се ражда!

 

Посветено на незабравимата Петя Дубарова!

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??