Aug 25, 2021, 5:51 PM

Напролет ще съм друга 

  Poetry » Love
352 0 1

Есенно ми е в твоята прегръдка.
Ухаеш на избягали луни.
От усмивката ти искам само глътка, 
после ще оставя любовта да спи!

 

Докосваш ме с вятърни очи.
Завихряш бури, за да ме спасиш.
Но не можеш да ме пазиш вечно ти.
Въздъхвам. Време е да спиш.

 

Бъди спокоен - аз ще се въздигна.
От покоя ти ще черпя с шепи.
С пеперудени криле ще те настигна.
Ще танцувам върху покривите слепи.

 

С ухание на цвят ще те събудя.
Ще те посрещна с пролет в двете си ръце!
Ще бъда лековерна, малко луда, 
но ще се смея пак с цялото сърце!

© Ивелина Балабанова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??