Благодаря ти, благодаря,
че това което все ще мога
повече от тебе е и
мааалко и от мене:
времето
да мога да обръщам
назад със спомена,
за първи път когато те прегръщах
с безумно плахо намерение
да мушна дръзка длан
във пазвата ти топла,
а ти скъсах
брошката.
...Но не се обиди, Господи,
а се засмя,
когато с пръстите си потреперващи
опитвах да я взема от коленете,
притиснала ги във забрана
и... спрях от вкаменение,
когато сякаш ги разтвори,
а синджирчето ти сребърно
се плъзна във тревата оросена...
Не го намерихме, о, да -
не го намерихме!
Притиснати с примигнали очи от свян
дори не го потърсихме,
омаяно намерили
за първи път ключа
за
Непозволеното...
+НИК о, дим-оf
© никодим попникодимов All rights reserved.