Jul 16, 2009, 12:53 AM

На работа 

  Poetry » Odys and poems
870 1 10

 

 

 

Една нахална бабка от квартала

нервите ми всеки ден яде.

Не спирам да умувам, до премала,

как да я накарам да се спре.

 

Пристига сутрин в офиса и почва

да каканиже клюки и сплетни

или пък стари градски да ми пее

с кошмарен фалш, почти крещи.

 

Досадата прелива, като почне

да си измисля купища лъжи,

че е била химик, велик и точен,

и в киното началничка дори...

 

Разказа ми, че няколко години

с мъжа си произвеждали боза,

в което няма нищо лошо,

аз уважавам на химиците труда!

 

Мъжът й бил добър, но е починал.

И правел в двора си лехи,

сега е запустял и буренясал,

защото повсеместно я мързи.

 

Заговори ли за секс, немея,

оставам гръмната и без слова

от похотливия език, от нея -

седемдесет и шест годишната жена.

 

А други пъти най-обича

да казва, че ще издере очите

на всеки дядо, който се опита

да я докосне страстно под полите...

 

В дежурно лицемерие се чуди

на какво и как да реагира,

измисля си нелепости безумни

и прави се, че не разбира.

 

Усещам пристъпи на потрес,

като я видя само, че се приближава,

напразно всеки път си обещавам

да й заявя, че прекалява.

 

Подходих към проблема механично,

вратата тук, за радост, е прозрачна.

И мерна ли, че иде тази личност,

ключът отвътре просто щраквам.

 

 

 

 

© Геновева Христова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Когато се изрече три пъти една лъжа, тя заприличва на истина. А когато добрите истини не достигат, някой си ги добавя като твоята персона...и живее добре. Творчески успех е да направиш поезия от деформации по този оригинален начин!
  • повествователно
  • много свежо ! чудя се как ти е дошло такова вдъхновение от тази "бабетка", та дори да напишеш стих?! не позволявай да ти се нарушава личното пространство и такива хора ги отсвирвай...
  • Изляла си го...
    Хайде, дано ти е олекнало!
    И да знаеш, че и аз познавам подобна персона, уф!
  • Само и нас да не ни гепне тази старческа простотия! Че то кой е застрахован? Поздрави!
  • Усмихна ме Хитър ход срещу свадливи баби
  • Поздрав!
  • Много готино! Позравявам те!
Random works
: ??:??