Mar 30, 2008, 8:54 PM

На ръба 

  Poetry » Other
762 0 9
Не искам да оставам тук. Накрая,
където ми е ръбесто и криво.
Подайте ми един билет за рая,
а аз ще го сменя за бяла риза.
И после ще намеря някой ближен,
на който да харижа любовта си.
Не знам дали ще искам да обича
неистовото в мен. Но ще докажа
на себе си, че имам още воля
да не приемам лично всяка рана.
Аз-ът ми е летвата. Ще се надскоча.
Ще се науча да се самоосезавам.
И да разбирам всеки случен допир
до острието на въззвана болка.
По другите неписани закони
невинните са без свободна воля.
Останалите си избират кръста.
Моят сигурно е да съм личност.
Едно гласче със сила в мене блъска:
"Не искам да боли.
Ще се обичам!"

© Бистра Малинова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??