Ако кракът ми се подхлъзне
и повлече към пропастта,
ти с крак ще го препречиш бързо.
Ако ръцете ми измръзнат,
преди да стигна до целта,
ръцете ти ще ме издърпат.
Ако сърцето ми запърха
с криле, строшени от скръбта,
сърцето ти ще го превърже.
Дори смъртта да ме обгърне,
от оня свят (Дори оттам!)
ще ме накараш да се върна...
Албена Димитрова
1982 г.
София.
© Албена Димитрова All rights reserved.