Sep 15, 2021, 8:01 PM  

Бъди ни Светлина 

  Poetry » Phylosophy
401 3 20

/на сина ми Иво/

 

Вселена си ... и не защото 

се раждаш чакан и желан.

В годините доказваш, колко

е важно да гориш със плам.

Да имаш цел, в която вярваш...

че с мисия си ти, съдба

избрала те, за да въздигаш

духа си с истина една -

че само този, с мисъл будна

и обич в борбено сърце,

умее да изгражда кули

и да достига върхове.

Но там, по върховете често

се вихрят силни ветрове,

самотно е, пък и зловещо

сред зъбери от ледове.

Затуй към слънцето стреми се,

обгръщай се със светлина

а после я разпръсква, сине, 

над хората и над света!

 

© Таня Мезева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??