На синчето ми
Обичам фрази сложни да изказвам:
- А-ууу, ау-ааа и а-гу!
Без зъбчета е мъчно да приказвам,
но говорът за мен не е табу.
И имам ежедневен точен график,
обличат ме, храна и после сън.
Понякога във тоз забързан трафик
извеждат ме и мъничко навън.
Върховен кеф е в синьото корито,
аз цапкам вътре в топлата вода.
След него във кошарката повито,
очакват пак дълбоко да заспя.
Към дрехите съм много претенциозен,
не казвайте, че съм превзет естет.
А планът ми е толкоз амбициозен -
да пълня памперсите си наред.
На мишка, казва мама, че приличам,
но мога да пълзя едва, едва.
И пробвам вече сам да се събличам,
какво от туй, че месеците ми са два?