На сина ми
На теб ще нарека звезда,
незнаен връх, циклон ужасен,
в очите първата сълза
и танц невероятно страстен.
На теб ще нарека тайфун
и кораб, тръгнал в път далечен.
Със името ти парфюм
ще е любимият ми вече.
На теб ще нарека вулкан
и извор. Първото кокиче,
пустиня, остров, океан,
невръстно, беззащитно птиче.
На теб живота си ще нарека.
И минали, и бъдещи години
на времето във синята река,
че ти си моята Вселена, сине!
14.11.2010
P.S. Честит 27-и Рожден Ден, Льоня! Мили, единствени мой!
© Нина Чилиянска All rights reserved.
"На теб живота си ще нарека.
И минали, и бъдещи години
на времето във синята река,
че ти си моята Вселена, сине!"