Apr 17, 2016, 2:15 PM

На тебе, дъще, завещавам 

  Poetry » Other
1027 0 3

На тебе завещавам всички радости,
да ги плениш с ръцете и очите си!
Да имаш всичката любов в сърцето си!
В душата си пък всички волности!

На тебе, все на теб ти завещавам всичко,
което искаш, да ти бъде с тебе!
Да нямаш липси, а всичкото обично 
да е в сърцето завещаното ти от мене.

Небе в очите на мъжа, когото любиш. 
Храна за сетивата му, и жаждата му ти да си.
Ако те заземява някой, да отлиташ,
защото птица си... прилища на майка си.

Пред трудностите не отстъпвай, отстоявай!
Бъди скала за дъждове, щом завалят,
а после, като злато се отронвай,
когато обич и любов гнездо във тебе свият!

На тебе, дъще, завещавам всичко синьо,
което носи име на небе и птици!
И всичкото, което е красиво,
да имаш в своите длани и зеници! 

© Евгения Тодорова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Много хубаво казано!
  • Евгения, чакаме стихотворения. Има читатели, които искат да четат твои работи и да видят пламъка на пушките, които добре познаваш, мисля. Чакам нещо философско, за живота.
  • Много хубаво и мило, но мисля посвещение, пожелание, любов, хайде нека не е завещание!
Random works
: ??:??