Jul 8, 2010, 12:00 PM

На върха на ново приятелство 

  Poetry
516 0 3

На върха на ново приятелство

Сме сами

Полу-пияни

В стаите си

 

Ти си голяма картина

А аз прашен портрет

И по стените ни се веят паяжини

Натежали със годините

 

И е тъмно

Когато наложат вечерния час

Вървим бавно

И все пак се спъваме

И опипваме с ръце пред нас

 

Тъжно е когато имаме кой да ни обича

Но сме мразени

И когато ти ми кажеш че съм ти липсвал

Аз хващам нежно ръката ти

 

И пред телевизора

Гледаме свършека на света

Слепи като прилепи

Пристъпваме отвъд

 

На края на едно приятелство

Сме сами

И се оглеждаме плахо в огледалата си

И се учим наново да обичаме

 

08 юли 2010

© Десислав Илиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??