С русороби се ти занимаваш
и с подобни на тях се разправяш.
На ,,европейците" аз ще да скоча,
след като бутнаха МОЧА.
Аз харесвам Европа, Русия,
но, повярвай – е не баш пък тия!
Във на Левски израснал съм в края
и едно-единствено зная –
да обичам земята си родна,
тъй добра и тъй плодородна.
Нямам скрупули, нямам тегоби –
ни европейски, ни руски сме роби!
Кочо, Бенковски затуй ли умряха –
да се проснем ний на тезгяха?
Все още помним кан Аспарух –
от него имаме сила и дух.
Да, твойта точка гледна е вярна –
Русия с нас си е коварна.
Но и Европа май не ни бръсне –
тя по света ще ни разпръсне.
Затуй, приятелю, на Вазов наблягай,
с Чинтулов, Ботев вечер си лягай.
Юнакът балкански-рефренът това е.
Че, българче аз съм- всеки да знае!
© Георги Янков All rights reserved.
през първата световна война искаха да превземат Добруджа. За наше щастие
имахме великият генерал Колев, който им даде да се разберат!