Тъмнина като отрова
се разтваря в светлината
и от слънцето умиращо
се ражда луната.
Синьото небе
в черно се превръща
и бавно започва
тъмнината всичко да обгръща.
Потапят се хората,
колите, сгради, градове.
Мъчат се, борят се
с тъмни зверове,
които в тъмнината
живеят и царуват
с единствената цел живота светъл да погубят.
И с тайнствените сили
те давят в тъмната отрова,
потъваш и заспиваш в лунната утроба.
Събуждаш се и виждаш -
умря в тебе светлината,
сега си тъмен звяр и
черпиш сили от луната.
Стани и ти един от нас,
броди по сенките,
за да си набележиш жертвите
и нека здрачът бъде
твоето оръжие, защита,
дом, в който ще празнуваме победа до насита!
© Борислав All rights reserved.