Човек роден е от водата:да плува и да се възземе.
И богатството зрее,когато почита родовото семе.
Излишеството жертва време,а времето е оскъдно.
Може дяволът да го отнеме и скрие в отвъдното...
Началото за миг живее сляпо,но проглеждат дните;
и нощите на пътека грапава сънуват зова на петлите.
Там където залезна жарава потъва тихо в хоризонта-
наследеното след нас остава.Водата не брои сезоните.
© Стойчо Станев All rights reserved.