May 10, 2020, 10:02 AM

надежда 

  Poetry » Love
1237 1 3

Когато залезът се къпе в пурпур
и поръбва облаците със златисто,
когато слънцето лице си скрие
зад планината с тъмни листи.

Ветрец вечерен, кога повее
и  птиците се сгушат във гнездата,
кога цветята листите си свият
и наведат главички към земята.

Кога, светулките във мрака
запалят своите фенери
и само нощни пеперуди
на воля стрелкат се в тъмата.

Кога, щурците във тревата
подхванат нощните концерти,
и здрач вечерен предметите превърне
в неясни сенки  романтични.

Аз взор обръщам към луната
и двама ние със тъгата
редиме стихове с надежда,
че скоро ще те срещнем теб Любов.

© Румяна Маринова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??