Oct 21, 2013, 10:17 PM

Надежда за пролет 

  Poetry » Love
479 0 3

Есента се пропи от дъжда и очи в утринта замъгли,
пожълтя като лист и се свлече във кожата земна...
чезне птичата песен в душата ù днес, и боли –
плодовете презряха и вече е толкова бедна...

Есента във сланите сълзите на лятото скри,
ветровете ухажват я вече от всички посоки...
и венчето си сложи от билки и сухи треви,
семена във утробата листна зашуми дълбоко.

От любови несбъднати - в миг есента полудя,
пъстроцвети нахвърли ревниво в косите ти нежни
и сега аз в очите ти пъзел от чувства редя:
любовта ми със поглед - за пролет създава надежда...

© Михаил Цветански All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??