Звездни сълзи се отрониха...
от нежната душа на, Надеждата!
За хората които отдавна забравиха
човешките си ценности...
загърбиха ги, оковаха ги в окови...
светът поглеждат а погледа им мътен.
Живота оковал е толкова отдавна –
човеците в окови... и в клетките сами
след себе си заключиха се с катинари...
А сълзиците не спират - заблестя небето!
Все някой ще погледне и ще се помоли!
Надеждата в душата си ще скъта...
ще отпие от бокала звезден -
мъдрост, обич, вяра...
Тогава звездните сълзи в едно се сливат
и блести искра божествена в човека...
прекършени крила - трудно се лекуват!
Но искаш ли...? Вълшебен лек...
ще го получиш...! Щом зрънцето на вяра
расте в човека... то стига до всемира...!
Излъчва светлина и нежен трепет,
погалва сетивата - катинарите отключва
и клетката на страха - рухва до основи...
и човешките ценности - докосват с доброта
и силна воля...воля за живот...
Усмихна се, Надеждата...изпълни се с вяра...
планетата, Земя следва - времевият преход
и е все по- близко до нови вълшебни измерения!
А, жената воин на светлината - дописваше
поредното послание... Надеждата все още е жива!
Тя е като противоотрова в трудните времена на живота!
И с наслада от бокала звезден отпивам - обич и вяра
и надежда за утрешният ден... за да ни има...
за да оставим следа в книгата на световете...!
21.11.2023г
Катя Джамова
© Катя All rights reserved.
за което моля да бъда извинена!Мили приятели, бъдете здрави и благословени!
И все пак нещо ново...
Сънувам звездната си муза
как на слънчева люлка се люлее,
как трепти музика в нея...далечен блян
закодиран в звездна система...!
Катя