Описват ме. Във книги и във преписки.
Наслагват ме на пластове в картините.
Като природно бедствие ме провокират,
затварят ме на тъмно във витрините,
продават ме като артикул с намаление,
през лупи ми разглеждат кривите
линии.
С нечовешко извращение
създават изкуствени взривове
за бъдни пътища и разделения.
Не ви искам наклоните.Не!
Магистралите, мостове, думи
за мен не хабете.
Аз съм есен. И зима-попарвам.
И съм крива, и права, и вярвам.
Хапя лошо.Но вий отхапете
всяко зрънце от моя талант.
Опишете ме. В книги и вестници.
Наслоете ме в мазните мисли.
Нека всички видове гешници
да ми завидят.
© Адриана All rights reserved.