Sep 7, 2017, 10:12 PM

Надникнах през твоя прозорец 

  Poetry » Love
301 3 2

Той копнее навярно за мен
в свойте тихи изнежени нощи.

Самотата държи на ръце

и въздиша пред празната поща. 
После спира внезапно звука
на любовно шептящата песен.
И се пита: къде ли е тя?
Кой я чака през идната есен? 


Мрачно той е съвсем убеден:

"Тя не помни, че аз съществувам".

И не смее да дойде при мен.
Още крие, но знам, че е влюбен.

Само нощем, преди да заспи,
се усмихва при спомена ясен
за надеждата в мойте очи.

И насън ги целува изплашен. 

© All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??