Dec 22, 2011, 8:52 PM

Наивникът е глух 

  Poetry
861 2 8

Недей се вмъква в странния ми свят,
не знам дали ще можеш без закони
и без часовник. Вихър непознат
порядките отдавна ми прогони.

В главата ми не влизай като дух
и в мислите си сам не ме допускай.
Наивникът по правило е глух,
но само през страдания препуска.

Не вярвай, че от мен ще чуеш "да" -
четеш си сам смразяваща присъда.
Едната безгранична свобода
е моя вечен, болен предразсъдък.

И смел си бил, твърдиш, и благ... дали?
И познавач на женската природа...
А после се оплакваш, че боли...
И аз познавам твоята порода.

Ти вятър буен, няма как да спреш,
мен клетки и прегради ме притискат.
Щом буря си решил да избереш,
опитай. Но не вярвам да ти стиска.

© Вики All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??