Jan 16, 2011, 2:10 PM

най-красивата лъжа 

  Poetry » Love
838 0 1

Аз съм най красивата лъжа,

влязла тихичко, на пръсти, във живота ти,

дъщеря съм първородна на греха,

разпиляно слънце сутрин във леглото ти.

 

Като палавите слънчеви лъчи

те докосвам нежно и навън те каня

и разбуждам смело твоите мечти,

от надежди и копнежи изтъкани.

 

Обещавам ти безкраен благодат -

дни, изпълнени с любов и страст гореща,

от емоции вълшебен водопад,

за да се усмихнеш пак отсреща.

 

Ала запомни, че съм лъжа

и по залез се стопявам във небето,

само спомен съм във твоята душа

и дълбока рана - някъде в сърцето...

© Люба Георева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Браво, Люба! Великолепно е това твое стихотворение, което звучи с волността и красотата на Багряновата поезия.
Random works
: ??:??