Mar 1, 2007, 10:15 AM

Най-топлата зима 

  Poetry
562 0 3

Отдавна не съм се виждала с морето

и усещам липсата на шептящия бриз,

който събужда внезапно в мен детето,

за поправка на възрастта няма сервиз.

 

Мечтая пак да се превърна във вълна

и да участвам отново в морската пяна,

да изоставя само още един път плътта,

за да бъда съставна частица на океана.

 

Никой да не съумее да ме разпознае,

за кратко да се почувствам безлична.

И искам делфин с мен да се запознае,

без да заподозре, че аз съм различна.

 

А когато достигна изтощена до брега

и докосна дори последната раковина,

споменът за изкуствен пясък по снега

ще ме върне обратно в градската зима.

© Мария Василева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??