Подреждам гардероб със стари дрешки…
(Кое да хвърля и кое да задържа?)
Че кръпките добре прикриват грешки,
но дрехата превръща се в лъжа.
Изрязвам мислите от стари планове.
(Не е било любов… Не е било)
Било е просто слухова измама
в доверие на кредит през стъкло.
Парченца от носталгия запазвам.
(Остатъци на нищо неприличащи)
Не е любов… Дори не е омраза.
Най-трудно се оформя безразличие…
© Дочка Василева All rights reserved.