Nov 16, 2007, 9:25 AM

Накъсани дихания  

  Poetry » Love
1139 0 36

По стиха на Jane_d(Деси Инджева) - „Безароматно...”

 


Въздишките се стичат безразборно,
във ритъм бесен стонове танцуват,
разтърсени от чувството съдбовно,
в любовен грях преплетени тела лудуват.
Изтръпнали, догарящи, без прошка...
Претърсват всеки кът накъсани дихания,
със вятъра понесени молитви,
изплакват безразсъдни обещания.
Признание, гравирано бездумно,
по свечеряване стоящо на колене,
доверие без сянка изпълзява,
отърсва пепелта и тихо стене...
Напукани следи пристъпват в тишината,
безплътно дяволски в нощта играят
и присадени белези от лудост
безароматно и болезнено ридаят.

© Христо Костов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??