Jun 21, 2010, 4:48 PM

Налей, приятелю, по питие! 

  Poetry
879 0 14
И всичко е случайност,
и уж случайност няма.
     
И закодирана била съдбата, 
а можела да се променя.
     
Днес някой взел ти е душата,
а утре ти си му отнел я.
     
Сега вървя си по Земята…
след миг търси ме в небесата.
     
Така се случваха нещата
при теб и мен с години.
     
Веднъж от любовта познати,
а после разделени, нелюбими.
     
Случайност или не?  
Съдбовен пръст или какво?
     
Отново си пред мен сега,
а аз не знам дори защо.
     
Мълчанието къса мрака,
около нас парченцата живот.
     
Очите ти ме питат нещо.
Лицето твое - цяло житие.
     
Усмихвам се. И казвам просто:
Налей, приятелю, по питие!
     

© Мариана Вълкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??