Nov 23, 2019, 7:54 AM

Нали сте вдъхновени да летите? 

  Poetry » Phylosophy, Civilian
537 2 10

Затворен между четири стени,
усмивките измъчени раздавам.
Отлъчвам се, защото ме боли...
Дали на младини не побелявам?

Понякога кървя като войник –
сълзите ми се трупат на рояци.
Следите от съдбовния плесник
изгарят ме и щипят като раци.

Хлапаците копнеят топлина,
потупват ме по рамото и бягат.
Моряците живеят в синева...
Морето на душите им приляга!

Нима ще онемея през нощта?
Вовеки се люлея над творбите.
Дори да сте родени без крила,
нали сте вдъхновени да летите?

 

© Димитър Драганов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??