Dec 26, 2010, 9:43 AM

Намери ме през Коледни пости 

  Poetry » Love
538 0 3

Намери ме през Коледни пости!

(по Маргарита Метелецкая)

Намери ме, де! Тук съм... На тихата улица.
Пия кафе. Купувам цигари.
Не ходя на църква. Сребреят ми скулите...
Даже от студ ми скрежасаха гарите...

Намери ме, де! Хайде! Че не е за мене
мангал да раздухвам и щастие да кова...
Моята наковалня, ръждясала, стене...
Мангалът отдавна заспа в пепелта...

Намери ме, де! Хайде! Ела! Погали ме!
Пия дъжда, а жаден си ходя...
После... След Коледа... С моето име...
А Господ да гледа и нека ни води!

 

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??