Apr 19, 2024, 9:52 PM

Написах... 

  Poetry
60 4 4

Написах думите по вятъра,

а той като прашец ги разпиля,

рисувах с облаци слова,

дъждът отми ги, отнесе ги

на Хадес в подземната река...

 

По птиците изпях ти песен,

те на мига се разлетяха,

остана ехото безсилно и

безгласно да кънти

в осиротялата от скръб душа...

 

Сега съм само спомен,

удавен в собствените си мечти.

Надеждата стопи се в залеза,

а утрото дали нощта ще прероди

в нов ден след всичките угаснали звезди...

© П Антонова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??