Aug 22, 2017, 10:32 AM

Напомняш ми на мен 

  Poetry » Phylosophy, Free verse
609 1 3

Напомняш ми на мен

 

О, дете!
В погледа ти виждам
миналото време.
Зелените поляни,
надежди и мечти.

 

О, момче!
Едва ли ме познаваш,
но аз зная нещичко за теб.

 

Знам, че имаш свойта младост
и времето ти сякаш не лети.

Но денят бързо наближава,
в който сред "Големите"
и ти ще си застанал.

 

Колелото пак ще караш,
само че с различни правила.
Помощните гуми ще си махнал,
дано си се научил да летиш!

 

Че тука правилата са жестоки...
Ако всъщност има правила...
В живота само да мечтаеш,
твоята съдба не топли!

 

Мечтателите кой ги уважава?
По-добре бъди си прагматик.
Калъпът лесно бива разпознаван,
няма време за мечти.

 

Ако искаш да си някой,
по-лесно е да бъдеш хищник.
Но ти си мъничък мечтател,
напомнящ ми на мен!

 

О, дете!
В погледа ти виждам
миналото време,
Зелените мечти...
Едва ли ти ще ме познаваш,
но днес напомняш ми на мен!

© А.А. All rights reserved.

https://www.youtube.com/watch?v=HEf_xrgmuRI

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??