Apr 10, 2014, 4:57 PM

Нарциси 

  Poetry » Love
424 1 4

Нарциси

 

 

Не знае никой, как

по тялото ми цъфват нарциси.

Когато сутрин пак

ме грейнат неговите ириси.

 

И ставам просто дъх,

щом с устни бавно той обира ги.

А пролетния лъх

в букетче цветно тайно сбира ги.

 

Но всички знаят, как

нощта облича ме в терзания.

И съм прозрачна чак,

обвита в техните ухания.

 

И трепвам всеки път,

когато палав вятър пръсва ги.

И всеки малък кът

над мен вали от тях и търся ги.

© Светла Асенова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??