Dec 18, 2011, 10:42 PM

Нарече ме... 

  Poetry » Love
1614 1 40

"Нарече ме слънце..."

                          Kadife

Ти "Слънце" ме нарече. И изгрях.
А облаците в миг се разпиляха.
Стопи се и бездомният ми страх –
(врабче, намерило подслон под стряха).

Ти "Цвете" ме нарече. Разцъфтях.
Сезоните покълваха във мене.
Готова бях да стъпя даже в грях –
(че той ми беше сякаш до колене).

"Светулка" ме нарече. Засиях –
над житни ниви, грейнали в позлата...

 

След всичките вълшебства осъзнах,
че в Любовта се раждат чудесата.


© Елица Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??