НАШИТЕ НОЩИ
Настане вечер, В леглото сме с теб,
След ефирен любовен ден,
Настроение за ласки и необуздана любов
Трепти – надига се в мен.
Но – тежко заспала си ти,
Няма трепет, няма мечти,
Всеки самостоятелно
Трябва да спи.
Това е тежко – решение твое нали.
Силно завита, стоплено спяща,
На педя от теб, оставяш ме ти
Безмълвно лежащ – без секс, без мечти.
И тази вечер е трудна за сън.
Тишината боли, няма и звън,
Няма въздишки, няма стон,
Безмълвна е нощта – за моя нагон.
Сутринта далеч е – мисля си Аз,
Обгърнат от мисли и лек страх,
Надежда прокрадва се някаква в мен,
Че Утре ще бъде по-добър Ден...
© Желязко Марков All rights reserved.