Jul 6, 2007, 11:42 AM

нашите сини вечери 

  Poetry
639 0 7
Сините ни нежни вечери край морето...
Вълните, заличаващи стъпките ни в тъмното.
Окъпано в звезди небето, засияло,
с интерес слушаше дългите ни разговори.

Строяхме заедно високи пясъчни кули,
строяхме храм за ново чувство в душите си.
Построихме го необятен като морето пред очите ни,
за да надживее пясъчните кули...

Търсехме и изравяхме мидички и раковини,
те останаха свидни спомени от сините ни вечери...
Намерени в някой шкаф след много години,
малките съкровища превръщат се в реликви.

И пак те отвориха вратите на онзи необятен храм.
Откриха пред очите ми и в сърцето ми морето.
Зазвъня в мен шума на вълните и твоя смях.
Споменът от нашето лято заблестя по-силно от луната...

© Таня Атанасова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??