Dec 19, 2009, 11:59 AM

Наследство 

  Poetry » Other
339 0 0

По стръмно каменисто бùло бяло

животът ми през преспите задъхано върви,

за топлина и слънце зажадняло

сърцето ми едва-едва тупти.

 

Прегърбено е умореното ми тяло,

в устата ми горчи, така горчи!

Душата ми - от скръб преляла,

очите - пълни с неизплакани сълзи.

 

В дланта ми малката си длан опряло,

детето ми ме гледа и мълчи.

Наглед дете, а вече е съзряло

на майка си разбитите мечти.

 

За обич само то без глас ме моли,

но аз какво ли мога да му дам?

За обич аз самата прося -

копнежа си ли само ще предам?

 

Поглеждам го и с мъка се усмихвам,

каква цена ще трябва да плати,

а в ласката ми някак плаха

една тревога си стои.

 

Страхувам се, че утре ще порастне

и своя дом ще трябва да гради

върху разрухата, която е видяло,

върху страха, видян във моите очи.

 

Какво наследство аз му давам само,

наместо дом - един приют,

наместо обичта си цяла -

живот, отрано пълен с смут.

© Гергана All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??