Oct 28, 2020, 8:47 AM

Настъпило е време за промяна 

  Poetry » Other
182 2 3

Държавата потъпка с лекота
стремежите на людете нормални
под стъпките да има свобода
и дните ни да бъдат натурални.

За тръпките дори не иде реч...
Бездомни са и хлебеца си просят.
Животът е голям и остър меч
и хората в душите си го носят.

Претеглят се съдбите на кантар.
Мечтите ни не спират да се ронят.
Държавата е алчен господар
и скелет зад стоманената броня.

Животът му изтекъл е докрай.
Останала е прашната премяна.
Страхът се е превърнал в обичай!
Настъпило е време за промяна...

© Димитър Драганов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Здравейте! Благодаря Ви! Бъдте здрави и вдъхновени!
  • Хубаво е!
  • Понякога на месец по творба в любими слагам, а за днес, втора вече...
    Каквото и да кажа ще е малко!
    За мен гражданския стих е венецът на Поезията, а този е много силен! С ударен финал.!
    Поздравявам те!
Random works
: ??:??