Feb 14, 2017, 7:58 PM

Натюрморт 

  Poetry » Other
608 2 4

Отиват си мъжете ни. След тях

една вълна следите им отмива.

Пръстта на пръст, прахта при прах.

Натюрморт – ябълка, любов.

Въпросът е: кое е мъртво и кое е живо?

 

Мъжете ни рисуват ясни небеса

със погледи, от тъмно вино мътни.

Мъжете ни са с нас, макар и да не са.

Пейзаж – поле без край.

Въпросът е: защо очите виждат пътник?

 

Мъжете ни не са със силни рамене.

На нас се пада вечната задача

да се събудим без любов. Или пък не!

Графит – луна и слънце.

Въпрос: защо сърцето пак избира здрача?

© Даниела All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??