Наздравица за живите!
Наздраве за умрелите!
Наливат си щастливите,
не само прежаднелите.
Надигат чаши знатните,
сушат на екс злочестите.
В мавруда и мускатите
узряват тежки песните.
С вината причастяват се
и вкарват в изкушения.
В гарафите спасяват се
онези, заблудените.
Благата от небето ни
и виното приличат си.
Изливат се в сърцето ни
и плачем, и обичаме.
© Богдана Калъчева All rights reserved.
че драснато отгоре е.
Спасява ни "Наздравето"
със повод и без повод...
Ами... Наздраве!